072-5128030 Noord-Holland - Utrecht & Zuid-Holland 06-44248260 contact@osteomedica.nl
Home » Beschermd: Blog » Spijsvertering » Weerstand in je darmen
osteopathie en uw buik

Weerstand in je darmen

door | 8 jun, 2018 | Spieren en gewrichten, Spijsvertering

Goede voeding maar zeker ook soepele darmen zijn heel belangrijk. Duw maar eens op je buik. Zacht, soepel en aangenaam? Bij de meeste mensen, zeker wanneer er lichamelijke klachten zijn, is dat niet het geval. 

Wanneer je lichamelijke klachten hebt zoals bijvoorbeeld rugpijn, vermoeidheid, stress gerelateerde klachten of misschien iets heel anders. Wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer herstellen. Hier hebben we in ons lichaam een zeer goed mechanisme voor. Weerstand genaamd. Stoot je ergens. Er ontstaat een blauwe plek, en het doet zeer. Voor je het weet, enkele dagen later is de plek verdwenen en de pijn ook. Verstuik je enkel. Er is pijn en zwelling. Geeft het rust en eventueel wat hoog houden. Ook nu is direct na de verstuiking het herstelmechanisme al weer in werking. En in enkele weken kun je weer verder zonder pijn en zwelling. Zomaar even twee voorbeelden van spontaan herstel door de weerstand van je lijf!

Wat veel mensen niet weten is dat een belangrijk deel van je weerstand zich in de buik bevind. Wanneer je buik matig functioneert. Heeft het lichaam veel meer moeite om op te knappen van lichamelijke klachten. Dus wanneer je lichamelijke klachten hebt en het herstel blijft uit of duurt langer dan je verwacht! Kijk dan een naar en voel eens de gevoeligheid van je buik met je handen. Is de buik zacht en soepel? Is de buik gevoelig? Misschien komt het wel doordat je buik niet lekker in zijn vel zit waardoor je klachten niet verdwijnen.

Bij OsteoMedica osteopathie helpen we je graag met het weer soepel maken van je buik. Zodat je weerstand toeneemt en het herstel van klachten, misschien wel op een heel andere plek, beter kunnen herstellen.

Peter-Johan Dillo

Er is zoveel informatie over osteopathie en over ons lichaam te weten, te leren. Hier schrijf ik artikelen over de osteopathie, over oefeningen voor thuis of andere zaken betreffende ons lijf.

Volg OsteoMedica op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin