072-5128030 Noord-Holland - Utrecht & Zuid-Holland 06-44248260 contact@osteomedica.nl

Steeds terugkerende klachten zijn van af nu verleden tijd!

u

Klachten zonder oorzaak?

Vraag jij je ook af waarom je nu lichamelijke klachten hebt? Kun je geen reden vinden voor jouw klachten?

u

Blijft spontaan herstel achterwege?

Heb je jouw werkzaamheden of sport aangepast en toch gaat je klacht niet over? Je doet alles binnen je mogelijkheden maar boekt geen of weinig progressie?

u

Helpen oefeningen en therapie maar weinig of te kort?

Ben je inmiddels bij een of meerdere therapeuten geweest? Heb je oefeningen of andere leefstijlaanpassingen gekregen maar blijft werkelijk herstel achterwege?

Behandelsucces schoot omhoog!

Dagelijks zagen we patiënten in de praktijk met klachten zonder oorzaak, waar we onvoldoende resultaten mee behaalden. Zo zag ons leven er zo’n 20 jaar geleden ook uit. Als fysiotherapeut konden we behandelingen uitvoeren, oefeningen en adviezen geven. Toch waren er altijd patiënten waar we weinig of slechts tijdelijk resultaat behaalden.

Maar al te vaak was echt de oorzaak van het matige resultaat onduidelijk en frustreerde dat enorm. We hadden immers een groot arsenaal aan behandelmogelijkheden en oefeningen om de patiënten mee te helpen geleerd. En toch konden we lang niet iedereen van dienst zijn. We twijfelden soms over het kiezen van een ander beroep. Konden niet meer genieten van de resultaten die we gelukkig ook boekte. Op een of andere manier kwam de focus te liggen op de gemiste successen in plaats van de successen. Van collega’s hoorden we: “we kunnen niet iedereen helpen”.

Kortom: Dat we er maar mee moest leren leven…

Totdat we beiden onafhankelijk van elkaar via vrienden een  super enthousiast verhaal hoorde over hoe patiënten die al jaren zoekende waren naar een oplossing bij een osteopaat wel geholpen werden. We zijn min of meer blind de opleiding begonnen. Eigenlijk vanaf de eerste les werden we gegrepen door het osteopatisch verhaal. Al na de eerste lessen hadden we handvatten voor in ons dagelijks fysiotherapeutisch werk. Vijf jaar zijn we aan de studie geweest om het vak osteopathie onder de knie te krijgen. Patiënten waar we ons eerst geen raad wisten begrijpen we nu beter. Ons behandelsucces schoot omhoog. Het plezier in ons werk kwam weer terug.

“Patiënten waar we ons eerst geen raad mee wisten begrijpen we nu beter!”

De klacht is zelden echt echte probleem!

Gedurende onze studie osteopathie leerden we dit in te zien. Wanneer iets in het lichaam niet goed functioneert past het lichaam zich altijd aan. Andere structuren of lichaamsdelen moeten functies uitvoeren waarvoor ze niet of onvoldoende geschikt zijn. Hierdoor raakt het lichaam dáár overbelast. Het is de overbelasting wat er voor zorgt dat er klachten ontstaan. Dat is meestal niet op de plek waar het disfunctioneren begon. De klacht is eigenlijk zelden het echte probleem. Het lijkt dus alsof er klachten zijn zonder oorzaak. Door aan de bron te werken, komen we tot echte resultaten!

De osteopatische kennis gaf ons zoveel meerwaarde en plezier in ons werk dat we aan het einde van de opleiding in 2004 gezamenlijk OsteoMedica Osteopathie zijn gestart.

N

Spier- en gewrichtsklachten

N

Chronische pijn

N

Hoofdpijn

N

Stress en burn-out

N

Spijsverterings- problemen

N

Vermoeidheid

De Praktijken van OsteoMedica Osteopathie zijn aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO). Dat betekent dat wij aan alle kwaliteitseisen voldoen en dat als U voor vergoeding in aanmerking komt, wij aan alle voorwaarden voldoen.

+20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring met het onderzoeken en behandelen van lichamelijke klachten.

+5000 patienten geholpen

Reeds duizenden patiënten kwamen de afgelopen jaren bij de praktijken van OsteoMedica Osteopathie.

10 jaar lesgegeven

Aan de IAO gaf Peter-Johan Dillo jaren les aan fysiotherapeuten en toekomstige osteopaten.

Ook bij jou is ‘de bron van de klacht’ het startpunt op weg naar de oplossing!

N

Begrijp je klachten

Als je begrijpt waar je klachten vandaan komen kunnen we er ook iets aan doen.

N

Zet de weg naar herstel in gang

Osteopathie helpt de bron aan te pakken. De weg naar herstel is ingezet!

N

Krijg weer zin om meer te doen

Je gaat weer meer doen omdat je lekkerder in je vel komt te zitten doordat je minder ongemakken ervaart.

Wat andere patiënten van OsteoMedica hebben ervaren!

Al veel te lang last van soort uitstraling in mijn linker been gehad. Dacht aldoor zal wel een keer over gaan. Toen mijn zus me adviseerde een osteopaat te bezoeken. Eerst dacht ik…… . Maar al na een paar behandelingen voelde ik de uitstraling wegtrekken. Echt blij mee!
Renate, 36

Maanden liep ik met klachten in mijn bil/lies. Al in de eerste behandeling stuurde je me naar de huisarts. Nu vorige week een nieuwe heup in het ziekenhuis gekregen. Nu revalideren. Het voelt gelukkig al een stuk beter.
Geert, 64

Wil jij weer lekker in je vel zitten, goed kunnen bewegen?

Weet je niet waar je naar toe kan? Bekijk dan welke OsteoMedica praktijk bij jou in de buurt is!

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Veel van onze cliënten komen vaak de eerste keer een beetje sceptisch binnen, omdat osteopathie voor veel mensen onbekend is en huisartsen er te weinig naar verwijzen. Gelukkig gaan de meeste patiënten al na de eerste keer de deur uit met een gevoel dat ze nu eindelijk de goede weg zijn ingeslagen. Het gevoel van; ‘de oplossing is nabij!’

Vergoedingen bij aanvullende verzekering:

Wanneer jij aanvullend verzekerd bent is de kans groot dat je een deel van jouw investering in jezelf terugkrijgt van de verzekeraar! In het vergoedingenoverzicht 2024 vind je van de meeste verzekeraars de vergoedingen m.b.t. de osteopatische behandelingen van OsteoMedica osteopathie. Wil je zeker weten of jij onze behandelingen vergoed krijgt, bekijk dan ook het polisblad van jouw verzekering en check dit eventueel nog bij de verzekeraar zelf.

De osteopaten bij OsteoMedica osteopathie zijn allemaal geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en lid van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie).

Drie soorten behandeling die je bij OsteoMedica zelf kunt boeken!

Wij hebben verschillende soorten behandelingen waarover je hieronder kunt lezen. Wanneer je interesse hebt kun je zelf online een behandeling boeken, een berichtje sturen voor een behandeling of telefonisch contact opnemen.

Zeker wanneer de online tijden niet schikken kan een telefoontje soms uitkomst bieden.

1e behandeling Osteopathie

Zoek en vind de oorzaak…

De eerste behandeling Osteopathie is eigenlijk voornamelijk een onderzoek. We zullen eerst in kaart brengen wat jouw gezondheidsprobleem is, en waarom dit niet, of niet snel genoeg, verbeterd. Het is de bedoeling dat we  de oorzaak achterhalen om ervoor te zorgen dat wij samen kunnen gaan werken aan de oplossing!

Behandeling Osteopathie

Werken aan de oplossing…

Wanneer je de eerste behandeling hebt gehad en de oorzaak duidelijk is kunnen we gaan werken aan de oplossing.

Ook wanneer je al enige tijd geleden bij OsteoMedica bent geweest kan je direct een behandel afspraak maken. Je dossier is immers nog steeds in de praktijk aanwezig. Een aantal zaken kunnen we sneller doorlopen.

Lange Behandeling Osteopathie

Extra tijd voor de behandeling…

Soms heb je klachten waarvoor een reguliere behandeling te kort is. Of heb je gewoon liever wat meer tijd. Ook komen veel mensen van grote afstand naar onze praktijken. Hebben vaak wel een reis van 100+ kilometer achter de rug. Het is dan wel prettig als we meer tijd hebben.

Voor het maken van een “lange behandeling osteopathie” is het noodzakelijk om dat telefonisch te doen.

Osteopathie bij kinderen

Ontspannen opgroeien…

Kinderen, baby’s hebben soms klachten waar je als ouder geen raad mee weet. Overmatig huilen, spugen, voorkeurshouding met of zonder afgeplatte schedel. Hoofdpijn, buikpijn noem maar op. Soms gewoon het idee dat je kind niet lekker in het vel zit. Bij OsteoMedica behandelen we graag kinderen We weten immers zelf hoe belangrijk een kind met een glimlach is!  

Een APK voor jezelf! Wil je lekker in je vel blijven zitten, maak dan regelmatig een afspraak voordat er klachten zijn.  Onderhouden is in de huidige tijd geen overbodige luxe. 

Losse behandelingen:
€72,00 per behandeling

Wil graag even van me laten horen; omdat het weer aardig goed gaat! Voorzichtig op jouw advies met de minuten weer gaan trainen. Tegelijkertijd krachttraining en yoga. Op naar de marathon in San Francisco in juli. Bedankt!
Bodil, 55

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen osteopathie of fysiotherapie?
Osteopaten zoek naar de oorzaak van de klacht binnen het hele lichaam. Wij kijken niet alleen naar spieren en gewrichten. Ook de organen en het zenuwstelsel worden meegenomen in onderzoek en behandeling. Fysiotherapeuten kijken voornamelijk naar spieren en gewrichten.
Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Iedereen kan zonder verwijzing een afspraak maken bij OsteoMedica. Wij zijn voldoende opgeleid om te kunnen bepalen of je bij ons aan het juiste adres bent voor behandeling. Ook maakt het voor de vergoeding van de zorgverzekeraar geen verschil.
Kan ik ook preventief een behandeling boeken?

Eigenlijk nemen we vaak te weinig tijd om te ontspannen. De dag zit vol met van alles. Ook dagelijks tijd nemen om een goede maaltijd te bereiden en rustig te eten, schiet er te vaak bij in. Slapen gaat lang niet altijd optimaal. Daarom bouwt het lichaam langzaam toch spanning op en gaat het ietsje minder functioneren. Zo nu en dan een bezoek aan de osteopaat helpt het lichaam in dit drukke bestaan.

Maak zelf online een afspraak!

Je kan bij de OsteoMedica praktijken zelf online een afspraak inboeken. Handig. Je kunt dat doen wanneer het je uit komt. ‘s Avonds of in het weekend, geen probleem.

Liever telefonisch contact?

We proberen altijd zo goed mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn:

Noord-Holland: 072-5128030

Utrecht: 030-2325885

Zuid-Holland: 06-44248260

Vraag volledig vrijblijvend om informatie: 

OsteoMedica lokatie

9 + 8 =

Praktijk adressen:

Noord-Holland  072-5128030

  • Alkmaar Oudegracht 287
  • Heerhugowaard Clarawichmantuin 13
  • Schagen Beethovenlaan 7A

Utrecht 030-2325885

  • Nieuwegein Richterslaan 62

Zuid-Holland 06-44248260

  • DenHaag Bezuidenhoutseweg 211
  • Leiden Kanaalpark 157

OsteoMedica Schagen

OsteoMedica Heerhugowaard

OsteoMeica Alkmaar

OsteoMedica Nieuwegein

OsteoMedica Leiden

OsteoMedica DenHaag

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveren we tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen tot 24 uur van te voren. Indien niet 24 uur voor de betreffende afspraak wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.

Wil jij weten of OsteoMedica osteopathie bij jou past.

Laten we dat dan we samen bekijken.