072-5128030 Noord-Holland - Utrecht & Zuid-Holland 06-44248260 contact@osteomedica.nl

Ons team

Peter-Johan Dillo

Peter-Johan (1970) realiseerde zich als duursporter (triathlon) op internationaal niveau het belang van een goed functionerend lichaam. Kleine details zijn belangrijk. Om meer van het lichaam te leren kennen studeerde hij bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.  Inspanningsfysiologie was aldaar de afstudeerrichting met sportpsychologie als neven richting. Binnen een doctoraalprogramma werd onderzoek gedaan op de Universiteit van Melbourne, Australië.

Na afronding van de studie aan de VU, een periode van wetenschap, werd het praktisch functioneren van het lichaam weer uitdagend. Een studie fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht werd in drie jaar doorlopen. Van 1999 tot 2004 was hij als fysiotherapeut werkzaam aan ‘het Sport en Arbeidsgeneeskundig Centrum’ te Langedijk. Hier werden een aantal multidisciplinaire reïntegratie trajecten ontwikkeld. In deze periode studeerde hij osteopathie aan de International Academy voor Osteopathy te Gent. In 2004 behaalde hij de titel DO.

Binnen het vakgebied van de osteopathie volgde hij aanvullend meerdere cursussen en trainingen. Van 2005 tot 2010 is hij lid geweest van het bestuur van het Nederlands Register Osteopathie (NRO) het kwaliteitsbewakend orgaan van de osteopaten in Nederland. Daarnaast doceerde hij regelmatig de lessen aan de International Academy of Osteopathy, in Antwerpen, Gent en Zeist, aan toekomstige osteopaten.

Sinds het behalen van het diploma in de osteopathie heeft Peter-Johan jaarlijks diverse bij en nascholingstrajecten gevolgd. Momenteel neemt hij samen met Thomas deel aan de cursus ‘Orgaanpsyche’ van het college Sutherland in Amsterdam. Tijdens deze cursus krijgen we nog meer informatie ten aanzien van de relatie tussen lichamelijke klachten, de werking van organen en de psychische toestand van onze patiënten.

Peter-Johan Dillo

Volg mij op Social Media:

Opleidingen van Peter-Johan Dillo:

N

Osteopathie, IAO Gent

5 jaar intensief studeren. Zoveel nog te leren over het menselijk lichaam en de relaties tussen de lichaamsdelen onderling. Zeer mooie aanvulling op de fysiotherapie. Wel blij met de wetenschappelijke achtergrond van de VU.

N

Fysiotherapie, HU Utrecht

Na de wetenschappelijks studie aan de VU nu weer studeren/ werken in de praktijk. Toch meer mijn ding. 

N

Bewegingswetenschappen, VU Amsterdam

Wetenschap en theorie. Wat is waar en wat niet. Onderbouwing begrijpen van theoriën die worden gepresenteerd. In mijn geval de fysiologie van de mens en de psychologie in de sport. 

Specialisaties:

N
Hoofdpijn
N
Hielspoor
N
Klachten bij ouderen
N
Nekklachten
N
Pijn tussen de schouderbladen
N
Rugklachten
N
Sportblessures
N
Stress gerelateerde lichamelijke klachten

Eigenlijk raar om specialisaties neer te zetten. Als osteopaat is het juist zo interessant en leuk steeds nieuwe en verschillende klachten te zien, bestuderen en aan te pakken. Maar goed, bovengenoemde specialisaties zijn het soort klachten dat ik in de praktijk momenteel meeste zie en goed mee uit de voeten kan.

Hoe klanten Peter-Johan ervaren

Hoort bij uw leeftijd is wat ik meestal hoorde als ik het over mijn nekklachten had bij mijn huisarts. Zal wel slijtage zijn. Nu ik ongeveer eens per 6 weken bij meneer Dillo kom heb ik er nauwelijks nog last van. Kan gewoon weer naar de kaart club en zingen met het koor.
Mevr. Bakker, 73 jaar

Sporten is mijn lust en leven. Zo blij dat het weer gaat. Wandelen, fietsen naar de sportschool. Wel letten op dat ik niet overdrijf hoor ik je steeds zeggen. Volgende week lekker op fietsvakantie door Drente. De lies geeft geen beperkingen meer.
Suzie, 53

Beste Peter,

Heb je een goede vakantie gehad? Ik heb met mijn man een mooie ronde Vlaanderen gefietst. De komende afspraak wil ik graag cancellen. Ik vind dat het goed gaat en kan zo weer verder. Mocht ik weer last krijgen, dan neem ik zeker weer contact op. Ik wil je hartelijk bedanken voor je hulp en wens je het allerbeste. Veel succes verder.

Tineke, 69

Wil jij samen met Peter-Johan werken aan een oplossing voor jou?


Thomas Pfaff

Thomas (1967) werkte na zijn studie fysiotherapie te Utrecht negen jaar binnen een maatschap voor fysiotherapie te Amsterdam. Tegelijkertijd studeerde hij bewegingswetenschappen/ gezondheidskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Binnen een doctoraalprogramma deed hij onderzoek naar de effectiviteit van behandelstrategieën bij chronische benige pijn. In de periode van 1990-1996 was hij betrokken bij de ontwikkeling van geaccrediteerde bijscholingen en diverse zorgvernieuwingsprojecten. Waaronder de opzet van de multidisciplinaire samenwerking van eerstelijns zorgverleners en het RIAGG-Amsterdam-Noord. Na de voltooiing van de studie aan de VU deed hij als onderzoeker in het JBI Centrum voor Reumatologie en Revalidatie te Amsterdam studie naar de effectiviteit van het multidisciplinair pijnteam. In de functie van stafmedewerker bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO in Utrecht voltooide hij de opleiding tot Lead Auditor voor ISO-gebaseerde Kwaliteitszorgsystemen bij Lloyd’s Register te Rotterdam. In de periode van 2000-2005 was hij acquisitie- en kwaliteitsmanager bij een rugadviescentrum te Zeist en voltooide als behandelend therapeut de studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Binnen het vakgebied van de osteopathie volgde hij diverse aanvullende cursussen en trainingen.
Per november 2006 ondersteunt Thomas als Intern auditor/ materiedeskundige HKZ voor Kwaliteit in Praktijk en voor o.a. KIWA de certificeringsbeoordeling voor praktijken voor fysiotherapie en osteopathie.

Thomas Pfaff

Volg mij op Social Media:

Opleidingen van Thomas Pfaff:

N

Osteopathie, IAO Gent

N

Fysiotherapie, Thim vd Laan Utrecht

N

Bewegingswetenschappen, VU Amsterdam

Specialisaties:

N
Chronische pijn
N
Rugklachten
N
Liesproblemen
N
Nek/schouderklachten

Wil jij samen met Thomas werken aan een oplossing voor jou?


De praktijken

OsteoMedica heeft inmiddels praktijken op een zestal locaties. Hierdoor is de bereikbaarheid van de praktijken vergroot en hoeven patiënten minder te reizen. Bij OsteoMedica werken we met osteopaten die naast de opleiding tot osteopaat ook als fysiotherapeut geschoold zijn en als fysiotherapeut gewerkt hebben. Daarnaast hebben Thomas Pfaff en Peter-Johan Dillo ook nog een wetenschappelijke studie aan de Vrije Universiteit afgerond. Dit maakt dat het voor ons gemakkelijk is wetenschappelijke literatuur te lezen en te begrijpen.  Deze kennis kunnen we dan weer in de praktijk gebruiken. Door onze achtergrond kunnen we goed het kaf van het koren scheiden. Welke behandel methoden binnen de osteopathie kunnen we in de dagelijkse praktijk gebruiken en welke moeten we links laten liggen.

De meeste praktijken van OsteoMedica bevinden zich in een gezondheidscentrum of fysiotherapie praktijk. Hierdoor kunnen we goed samenwerken met de andere medische disciplines die dezelfde voordeur delen. Natuurlijk werken we ook met andere behandelaars regelmatig samen. Maar werken met collegae binnen dezelfde praktijk is toch wel heel handig.

Via onderstaande knoppen kun je navigeren naar meer uitgebreide informatie betreffende onze locaties.

Praktijk adressen:

Noord-Holland  072-5128030

  • Alkmaar Oudegracht 287
  • Heerhugowaard Clarawichmantuin 13
  • Schagen Beethovenlaan 7A

Utrecht 030-2325885

  • Nieuwegein Richterslaan 62

Zuid-Holland 06-44248260

  • DenHaag Bezuidenhoutseweg 211
  • Leiden Kanaalpark 157

OsteoMedica Schagen

OsteoMedica Heerhugowaard

OsteoMeica Alkmaar

OsteoMedica Nieuwegein

OsteoMedica Leiden

OsteoMedica DenHaag

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!