072-5128030 Noord-Holland - Utrecht & Zuid-Holland 06-44248260 contact@osteomedica.nl
Home » Beschermd: Blog » Oefeningen voor thuis » Wat kan je zelf aan je klacht doen?
osteopathie voor thuis

Wat kan je zelf aan je klacht doen?

door | 17 jun, 2018 | Oefeningen voor thuis, Spieren en gewrichten, Spijsvertering, Stress en burnout

Bijna alle mensen die bij OsteoMedica osteopathie in de praktijk komen met bepaalde klachten willen ook weten wat ze er thuis aan kunnen doen.

Wat kan ik er zelf aan doen? Heb je oefeningen? Natuurlijk hebben we die. Heel belangrijk zelfs. Maar voor de meeste mensen geldt. Mensen met en mensen zonder klachten dat de basis goed is. Want voor veel van ons blijkt dat we niet voldoen aan onze basisbehoeften qua gezondheid. Misschien dat dat nu juist net de reden is dat de klachten blijven bestaan en niet over gaan. 

Eigenlijk kent iedereen onze basis behoeften wel. Maar dat deze dominant zijn in onze gezondheid realiseren we ons soms te weinig. Vaak zien we ook dat wanneer er klachten zijn, er juist ongezonde keuzes gemaakt worden. Vooral voor wat betreft voeding is dat het geval. Even iets makkelijks, geen puf om te koken. Even iets ongezonds als troost. Maar juist wanneer er klachten zijn is het belangrijk zo goed mogelijk aan je basisbehoeften voor gezondheid te voldoen!

Eten tijdens werk

Even een snelle hap tijdens werk is niet slim!

Slechte werkhouding

Let op je houding tijdens een dag achter de computer!

N

Lichaamsbeweging

Dagelijks een portie lichaamsbeweging is belangrijk voor de spieren, gewrichten en bloedsomloop. 

N

Water

Hoeveel water moeten we nu precies drinken? Een liter of twee. Maar vooral belangrijk dat we niet te veel alcohol, fris, sappen en koffie drinken.

N

Voeding

Voldoende groente 300 gram! en een beetje fruit. Daar kan je een gezond lijf van bouwen.

N

Tijd voor jezelf

We hebben het allemaal druk met van alles. Werk, huis,  hopelijk sport, etc. Maar af en toe even op de plaats rust. Even een momentje voor jezelf. Niks van dat alles.

N

Slaap

Voldoende slaap is voor iedereen anders. Maar vast ritme, ook in het weekend, doet wonderen!

N

Zingeving

Elke dag staan we weer op. Van alles te doen. Maar waar doen we het allemaal voor. Waar wil je heen. Stel jezelf doelen. Maakt niet uit wat.

Leef ergens voor!

Peter-Johan Dillo

Er is zoveel informatie over osteopathie en over ons lichaam te weten, te leren. Hier schrijf ik artikelen over de osteopathie, over oefeningen voor thuis of andere zaken betreffende ons lijf.

Volg OsteoMedica op facebook

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin