072-5128030 Noord-Holland - Utrecht & Zuid-Holland 06-44248260 contact@osteomedica.nl

Osteopathie

Zoeken náár en behandelen ván de oorzaak achter de klacht
online afspraak maken

Osteopathie wat is het precies.  

Hoe leg je dat nu uit.  Wat wil je eigenlijk weten.  De geschiedenis van de osteopathie, de principes van de osteopathie, de filosofie van de osteopathie?  Nee eigenlijk willen we niet weten wat het is, waar het vandaan komt of hoe het werkt.  Nee, we willen weten wát ze doen.  Willen horen dát het werkt, dat het voor jou werkt.

Dat je met de klachten op de juiste plek bent.  Toch . . .

 

  Wat doen we als osteopaat.  Eerst houden we een kort gesprek, anamnese.  Dit om een beeld te krijgen van de klacht, of ongemak, en om de persoon en zijn/haar geschiedenis achter de klacht te leren kennen.  Vervolgens onderzoeken vrijwel het hele lichaam.  Niet alleen de plek waar de klacht zit. Vaak zijn er tal van aangrijpingspunten elders in het lichaam die ons aanwijzen waarom een klacht niet vanzelf verdwijnt.  Hoe mooi is dat!  

√  Een kort gesprek.  Als begin omdat we zoveel mogelijk het hele plaatje moeten bekijken.  Hoe zit je in je vel, wat heb je reeds meegemaakt, welke blessures of pijntjes had je eerder al eens.  Hoe lang bestaat de huidige klacht, enig idee wat eigenlijk de oorzaak is.  Waarom gaat het niet vanzelf over.  Gebruik je medicijnen? Hoe is je algemene gezondheid, heb je voldoen de energie?  Door deze vragen te stellen krijgen we een goed beeld van jou situatie.  Een mooie start voor ons als osteopaat in de zoektocht naar de oplossing!  

√ Onderzoeken van je lichaam.  Nu we meer over de achtergrond van de klacht weten, hebben we al een idee over waar de oplossing zal liggen.  Dit helpt bij het interpreteren van het lichamelijk onderzoek.  De osteopaat onderzoekt het hele lichaam.  Het hoofd, de ruggengraat, armen en benen borstkas en buik.  Samen met de resultaten van het gesprek kunnen we dan een goede inschatting maken over waar de oorzaak of oorzaken van de problemen zit dan wel zitten.  

 √  Waarom werkt osteopathie.  Eigenlijk heel eenvoudig.  Door dat we proberen zo volledig mogelijk te zijn.  Niet slechts kijken naar één aspect van de klacht.  Zo hebben we veel meer kans op goede resultaten.  Wanneer een auto niet goed rijd, kan dat ook aan veel verschillende dingen liggen.  Hoe is de motor, zit er wel voldoende benzine in, is er niet per ongeluk diesel in gedaan.  Wat te denken van de olie, de bandenspanning etc etc.  Bij ons mensen is dat niet anders.  De auto brengen we ter reparatie wanneer hij het niet meer goed doet.  De meeste autobezitters doen zelfs aan onderhoud voor dat hij kuren vertoont. . . 

Te vaak wordt er gedacht: “toen ik gisteren naar bed ging was alles nog in orde, en nu heb ik plotseling last van mijn rug”.  Je kun er 100% vanuit gaan dat er al langere tijd ergens in het lichaam iets aan het sluimeren was. 

√  Aan de slag Na het gesprek en het onderzoek is het tijd om aan de slag te gaan.  De gevonden oorzaken voor de klachten moeten worden aangepakt.  Dit is een wisselwerking tussen client en osteopaat. De osteopaat behandelt en zelf integreer je de oefeningen, tips en adviezen in je dagelijks leven. Eigenlijk best wel fijn dat je ook zelf veel kan doen om fitter te worden.

 

Wil je toch meer weten over de achtergrond van osteopathie?

Geschiedenis
Principes
Filosofie