072-5128030 Noord-Holland contact@osteomedica.nl

OsteoMedica Osteopathie Nieuwegein

Osteopathie is een ruim 125 jaar oude, laagdrempelige manuele geneeswijze die aanvullend is aan veel andere behandelmethoden in de zorg. Het kan een unieke bijdrage leveren aan de behandeling van veel hedendaagse gezondheidsproblemen. Geschikt voor baby’s tot volwassenen, van sporters en niet-sporters, maar vooral ook voor diegene met medisch onverklaarde klachten.

Met 20 jaar ervaring als fysiotherapeut-bewegingswetenschapper (VU) en meer dan 12 jaar osteopathie weet ik hoe cruciaal bewegen in het leven van mijn patiënten is. Mijn specialisatie bestaat er dan ook uit om mensen in de ruimste zin van het woord weer in beweging te krijgen.

Als het bewegen uit balans is, raakt het hele ‘systeem-mens’ uit balans. Zo zien wij ons beperkt in het functioneren en voelen wij ons ziek, zwak of futloos. Zelfs de kleinste anatomische beperkingen kunnen grote gevolgen hebben, waarmee bedoelt wordt dat kleine verstoringen in het lichaam tal van onverklaarde klachten kunnen veroorzaken. Dat is vaak buiten een aantoonbare medische ziekte of aandoening om.

Het osteopathisch onderzoek richt zich op het van top tot teen functioneren van de aparte onderdelen van het lichaam. En dan niet alleen op de spieren, pezen en gewrichten, maar ook op het functioneren van de bloedvaten en zenuwen, het bindweefsel en het bewegingsritme van de inwendige organen.

De gemiddeld 4 tot 5 behandelingen richt zich op de capaciteit van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Door de blokkades aan te pakken en de apart bewegende delen van het skelet, organen en cranio-sacraal systeem te integeren kan een aandoening of blessure vaak sneller en beter herstellen. Mensen ervaren dan ineens wel een doorbraak in hun gezondheidssituatie, kunnen ongehinderd aan het werk gaan, kunnen weer sporten, recreëren en optimaal van het leven genieten.

Thomas Pfaff 

OsteoMedica Osteopathie iets voor mij?

Van jong volwassenen tot oudere jongeren, van goede amateurs tot topsporters en ouders met hun kinderen komen voor onze concreet oplossingsgerichte benadering. De meeste voorkomende klachten die ik behandel zijn:

N

Pijnlijke of stramme ledenmaten

N

Voorkeurshouding bij baby’s

N

Voorkeurshouding bij baby’s

N

Rug en nekklachten

N

Bekken klachten of instabiliteit

N

Huilbaby’s

N

Vermoeidheid

N

Sportblessures

N

Hoofdpijn of migraine

N

Maag- darmklachten

N

Fibromyalgie

Maak zelf online een afspraak!

Sinds kort kan je bij de OsteoMedica praktijken zelf een afspraak inboeken. Handig. Je kunt dat doen wanneer het je uit komt. ’s Avonds of in het weekend, geen probleem.

Liever telefonisch contact?

We proberen altijd zo goed mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn:

Utrecht: 030-23258858030

Vraag volledig vrijblijvend om informatie: 

12 + 10 =

Praktijk adressen:

Utrecht 030-2325885

  • Nieuwegein Richterslaan 62

 

 

OsteoMedica Schagen

OsteoMedica Heerhugowaard

OsteoMeica Alkmaar

OsteoMedica Nieuwegein

OsteoMedica Leiden

OsteoMedica DenHaag

Annuleringsregeling:

Voor elke behandeling reserveren we tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen tot 24 uur van te voren. Indien niet 24 uur voor de betreffende afspraak wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden.